Шипшина при вагітності є відмінним засобом не тільки для запобігання застудним захворюванням, але і при їх настанні. Якщо у вас є бажання застосовувати такі ліки, то заваріть собі цей корисний плід.
Шипшина – це справжня комора вітамінів. Дуже багатий він на вітамін С – його в ньому більше в 50 разів, ніж у лимоні!
Кінець осені – це період сезонних та вірусних захворювань. Імунні сили вагітної жінки в цей період ослабли. Цей період так само посідає дозрівання плодів шипшини. Вони допоможуть жінці зміцнити імунітет у цей період.
Настій шипшини не завадить, якщо ви довгий час не виходили на свіже повітря або навпаки бували в людних місцях.
Але пам’ятайте, що у всьому потрібна міра. Надлишок чаю може перевантажити нирки, але в них і так у цей період велике навантаження. За добу рекомендовано використовувати не більше 1 літра неміцного настою шипшини і то за умови гарної роботи нирок.
Для того, щоб шипшина принесла лише користь організму, його потрібно вміти правильно заварювати. Вітаміни руйнуються як під впливом ультрафіолету, а й під дією високої температури. Якщо ви кип’ятите шипшину, то цілющий відвар перетворюється на компот. Правильно потрібно робити так: ягоди кидати в киплячу воду і одразу вимикати. Ємність потрібно накрити і дати постояти до остигання. На півлітра потрібно взяти 5 столових ложок свіжих ягід. Можна додавати мед за бажанням.
Також настій шипшини здатний зупиняти кровотечу після пологів, але тільки наполягати його потрібно суворо на ніч.
Ще більше корисної інформації, Ви можете отримати на курсах підготовки до пологів у сімейному центрі “Абетка для батьків”