Топ-15: найкорисніші продукти для вагітних

0
57
Харчуватися правильно за двох – велика відповідальність, вибирай найкорисніші продукти для вагітних.Майбутні мами повинні постійно думати про те, які продукти вони споживають, адже в період вагітності жінки повинні враховувати не лише смакові якості продукту, а й користь та шкоду, яку вона може завдати дитині. Рідні та близькі радять їсти одне, лікарі – інше, а хочеться третього. Не дивно, що багатьох жінок лякає питання: “Які продукти найкорисніші для вагітних?” Щоб хоч якось полегшити тобі вибір харчування під час вагітності, ми вибрали 15 найкорисніших продуктів для майбутніх мам.
  • Овочі та фрукти
    • Морква: найкорисніший овоч під час вагітності. Морква сприяє кращому функціонуванню шлунково-кишкового тракту. У ній міститься велика кількість каротину, вітаміну Е, С, вітамінів групи В, К та РР. Всі ці корисні речовини допомагають для формування органів дитини. Єдине протипоказання для цього овоча – це виразки шлунка, проблеми з підшлунковою та будь-які запалення ШКТ.
    • Болгарський солодкий перець: має лікувальні властивості, допомагає покращити стан слизових та зміцнює судини. Корисні речовини, які утримуються в перці, зміцнюють кістки вагітної жінки і допомагають у формуванні кісток малюка. Вітаміни С, Е, РР і Р, які містяться в цьому овочі, покращують стан шкіри. А ефірні олії, білок і бета-каротин підвищать рівень імунітету жінки, яка чекає на дитину.
    • Шпинат: цей овоч багатий фолієвою кислотою (вітаміни А, В9 та Е), яка допомагає вагітній жінці уникнути викидня, впоратися з токсикозом у перший триместр, знижує ймовірність розвитку анемії та захищає плід від розвитку відхилень. .
    • Помідор: дуже ситний та низькокалорійний помідор містить лікопін, який є унікальним антиоксидантом і захищає клітини від впливу вільних радикалів.
    • Банан: не дивлячись на калорійність цього фрукта та кількість крохмалю, що міститься в ньому, лікарі не рекомендують відмовлятися від нього. Банан містить найкорисніші для плоду елементи: цинк та калій. Цинк допомагає сформувати імунну систему дитини, а калій – серцево-судинну систему.
    • Яблука: ці фрукти сприяють нормалізації роботи ШКТ, збільшують виділення шлункового соку, прибирають нудоту. У яблуках багато заліза, марганцю, магнію, фосфору та калію, які допомагають плоду розвиватися. А в 5 насінні цього фрукту міститься денна норма йоду.
  • Крупи
    • Вівсянка: сприяє нормальному перебігу вагітності, завдяки великій кількості вітамінів та менералів. Складні вуглеводи прискорюють обмін речовин. Вівсянка м’яко обволікає слизову оболонку шлунка, що добре допомагає при запаленні ШКТ.
    • Коричневий рис: цей вид рису перетравлюється організмом довше за білий, тому вагітні збережуть почуття ситості на більш тривалий період. Також коричневий нешліфований рис містить 8 амінокислот, які необхідні для створення клітин.
  • Білкові продукти
    • Натуральний йогурт: у ньому у великій кількості містяться кальцій та білок, які необхідні для формування кісток та м’язів, а також життєво важливих органів. Корисні бактерії в йогурті покращують роботу ШКТ та прискорюють процес передачі корисних речовин плоду.
    • Твердий та пастеризований сир: містить багато білка та протеїнів, при цьому в таких сирах мало калорій.
    • Морська риба: такі види риби як лосось, сардини, скумбрія, анчоуси, форель, оселедець містять досить жирних Омега-3 кислот, білка та фосфору, які необхідні для розвитку головного мозку малюка. li>
    • Яйця: містять велику кількість протеїнів при мінімумі калорій, а вітаміни групи В, цинк та селен допоможуть розвиватися серцево-судинній системі дитини. Краще не їсти сирі яйця, завжди намагайтеся їсти яйця, які пройшли хорошу теплову обробку.
    • Пісне м’ясо (яловичина, індичка, курячі грудки): на період вагітності краще замінити вживання червоного м’яса, в якому багато холестерину та шкідливих жирів, на пісні види м’яса такі, як темне м’ясо індички, курячі грудки, молода пісна яловичина). У цих сортах багато заліза, корисних тварин, протеїнів, цинку, вітамінів групи В, які забезпечать майбутню маму енергією. До того ж, у них мало калорій. Перед прийомом м’яса в їжу переконайтеся, що воно готове.
    • Тофу: цей соєвий продукт містить величезну кількість амінокислот, які сприяють збільшенню вироблення колагену. Вживаючи “соєвий сир”, ти знизиш ризик отримання розтяжок. Це ситний та низькокалорійний продукт.
  • Ягоди
    • Полуниця, ожина, малина: містять життєво необхідні для розвитку плода мінерали та вітаміни. Щодня вживаючи в їжу ягоди та фрукти (не більше 5 порцій) ти підвищуєш імунітет малюка.
 

Читайте також:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here