Зважаючи на те, що ціни на рибу в останні місяці змінилися зовсім не в меншу сторону, багато хто згадав про річкову рибу, яка при правильному приготуванні анітрохи не поступається морським сортам.
Хек, запечений у духовці, надзвичайно смачний.
Виявивши фантазію та святково прикрасивши цю страву, Ви зможете прикрасити ним та Новорічний стіл.
Для страви нам знадобиться:
- Філе хека
- Сметана
- Спеції за смаком
- Олія соняшникова
- Фольга для запікання
- Часник
Отже, для початку візьмемо рибку, почистимо, помиємо відокремимо філе від кісточок. Потім беремо сметану, видавлюємо часник, додаємо трави та спеції за смаком. Рекомендується додати орегано, базилік, приправу для риби та перець. Перемішати все додане до сметани і змастити рибку з обох боків. Деко змастити невеликою кількістю олії, покласти фольгу, зверху викласти рибку та закрити тією ж фольгою. Запікати приблизно 20-30 хвилин.
Смачного!