Котлетки, приготовані за цим рецептом нічим не гірші за м’ясні, а за корисністю – навіть краще. Нут (турецький горох) продається на розкладках сухофруктів, по 30-40 грн за 1 кг.
Приготування:
500 гр. нуту – промиваємо в холодній проточній воді, заливаємо нут водою і залишаємо на 3-6 годин. Потім кладемо його в блендер, перемелюємо. 1ст. води, її ми додаємо вже перемелений нут.1 ч.л. солі – теж додаємо в перемелений нут і тісто для котлет готово. Спеції за смаком 100 гр кунжуту – в кунжуті ми обволікаємо вже сформовані котлети з нуту, солі та води і успішно викладаємо наші котлетки на нагріту з соняшниковою олією сковороду (якщо не хочете на соняшниковій олії, спробуйте на іншій). По 2 – 3 хв потомити котлети на кожній із сторін і готове. Смачно з соусом.
Якщо є політ фантазії, час та інгредієнти,то можна в нут додати спеції на смак, овочі (я як то додала цвітну капусту, і вона не повністю перемололася в блендері, але було смачно, ще додавала гострий перець). і солодкий з кропом та базиліком – теж смачно). Можете також запекти котлетки в духовці 180 гр – до готовності 30-40 хв. І так само можна сформувати з тіста кружечки і приготувати круглі котлетки у фритюрниці (або каструльці з маслом), це називається фалафель.
Рекомендуємо не полінуватися і спробувати приготувати: Круглі котлетки “Фалафель” у лаваші. Вам знадобиться:
- лаваш
- соус часниковий
- капуста
- огірки солоні
- зелень
Котлетки трохи розплюснути і загорнути лаваш – смакота!
Приємного апетиту!