Пунш – це найкращий напій на будь-які свята, особливо на зимові: Новий рік, Різдво, Старий Новий рік. Запам’ятовуйте нові рецепти пуншу!
Рецепт пуншу № 1. Різдвяний пунш (алкогольний)
Знадобиться: 750 мл червоного вина, 300 мл яблучного соку, 600 мл журавлинного соку (або морсу), 1 саше пряних спецій (пошукайте спеціальний набір для Глінтвейну), 2 ст. ложки цукрової пудри, фрукти і ягоди (яблуко, виноград, журавлина та ін).
Приготування: всі інгредієнти вилити в каструлю і поставити на вогонь; трохи не доводячи до кипіння і помішуючи, варити 10 хв .; витягнути саше зі спеціями; нарізати фрукти кубиками і кинути разом з ягодами в пунш.
Рецепт пуншу № 2. Чорничний пунш (безалкогольний)
Знадобиться: 700 мл чорничного соку, 1 ст. ложка меду, 100 г ягідної суміші (можна замороженої), 1 см імбиру, 2 палички кориці, ½ ч. ложки меленої кориці, 1 зірочка анісу.
Приготування: змішати чорничний сік, ягідну суміш, мелену корицю, мед в блендері до однорідної маси; виливаємо в каструлю, додаємо натертий імбир і залишилися спеції; добре підігріваємо, не доводячи до кипіння; проціджуємо через сито і подаємо.
Рецепт пуншу № 3. Ягідно-апельсиновий пунш (алкогольний)
Знадобиться: 2 бут. червоного вина, 50 мл бренді, 1 апельсин, 200 г ягідної суміші (можна замороженої); 1 стручок ванілі, 2 палички кориці, 125 г цукрової пудри, ¼ натертого мускатного горіха.
Приготування: натерти цедру апельсина, вичавити сік з апельсина; в каструлю відправляємо апельсиновий сік, цедру, стручок ванілі (розрізаємо перед цим навпіл), цукрову пудру, мускатний горіх, корицю; наливаємо в каструлю вино, щоб покрити всі інгредієнти; доводимо до стану кипіння, помішуючи, і варимо, поки суміш ні загусне; доливаємо решту вина, бренді і засипаємо ягоди; проварюємо все разом ще 2 хв., не доводячи до кипіння.
Веселих Вам свят!