Пропонуємо неймовірно ніжний та смачний рецепт сметанкового пирога.
Вам знадобиться:
- Яйця – 5 шт
- Молоко – 200 гр
- Сіль – щіпка
- Олія – 4 ст.л.
- Дріжджі – 10 гр
- Борошно – 500 г
- Сметана (жирна) – 500 г
- Ванілін – 1 пакетик
- Цукор – 1 ст.л.
Приготування:
- Готуємо основу пирога. Збити міксером 1 яйце з дрібкою солі.
- В окремій ємності з’єднати молоко з маслом і цукром (1 ст.л.), додати збите яйце і ще раз добре все змішати.
- З’єднати дріжджі з просіяним борошном і додати до молочно-яєчної маси. Замісити круте тісто. Накрити його серветкою і дати постояти мінімум 30 хв.
- Розкачати тісто в кружечок діаметром трохи більшим за самоу форму.
- Застелити форму папером для випічки і змастити олією.
- Розподілити тісто у формі, злегка придавлюючи руками. Зайве зрізати. Зручніше це робити кулінарними ножицями.
- Готуємо заливку-начинку. Збити 4 яйця.
- Додати цукор і збити міксером до густої, пишної консистенції. Додати сметану, ванілін і обережно розмішати вінчиком – НЕ міксером! Начинка для пирога готова.
- Залити сметанну начинку в основу. Із залишків тіста можна приготувати прикрасу на бортик – це виключно ваша фантазія.
- Випікати пиріг при 180 градусах 40-45 хв. Готовність перевірити, торкаючись пальцем начинки – якщо вона не провалюється, а пружинить, пиріг готовий.
- Готовий пиріг потрібно добре охолодити перед подачею.
Смачного!