fbpx

Сметанковий пиріг

Сервисы

Пропонуємо неймовірно ніжний та смачний рецепт сметанкового пирога.

Вам знадобиться:

  • Яйця – 5 шт
  • Молоко – 200 гр
  • Сіль – щіпка
  • Олія – 4 ст.л.
  • Дріжджі – 10 гр
  • Борошно – 500 г
  • Сметана (жирна) – 500 г
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Цукор – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Готуємо основу пирога. Збити міксером 1 яйце з дрібкою солі.
  2. В окремій ємності з’єднати молоко з маслом і цукром (1 ст.л.), додати збите яйце і ще раз добре все змішати.
  3. З’єднати дріжджі з просіяним борошном і додати до молочно-яєчної маси. Замісити круте тісто. Накрити його серветкою і дати постояти мінімум 30 хв.
  4. Розкачати тісто в кружечок діаметром трохи більшим за самоу форму.
  5. Застелити форму папером для випічки і змастити олією.
  6. Розподілити тісто у формі, злегка придавлюючи руками. Зайве зрізати. Зручніше це робити кулінарними ножицями.
  7. Готуємо заливку-начинку. Збити 4 яйця.
  8. Додати цукор і збити міксером до густої, пишної консистенції. Додати сметану, ванілін і обережно розмішати вінчиком – НЕ міксером! Начинка для пирога готова.
  9. Залити сметанну начинку в основу. Із залишків тіста можна приготувати прикрасу на бортик – це виключно ваша фантазія.
  10. Випікати пиріг при 180 градусах 40-45 хв. Готовність перевірити, торкаючись пальцем начинки – якщо вона не провалюється, а пружинить, пиріг готовий.
  11. Готовий пиріг потрібно добре охолодити перед подачею.

Смачного!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
“Профи Тойс” - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

Пропонуємо неймовірно ніжний та смачний рецепт сметанкового пирога. Вам знадобиться:
  • Яйця - 5 шт
  • Молоко - 200 гр
  • Сіль - щіпка
  • Олія - 4 ст.л.
  • Дріжджі - 10 гр
  • Борошно - 500 г
  • Сметана (жирна) - 500 г
  • Ванілін - 1 пакетик
  • Цукор - 1 ст.л.
Приготування:
  1. Готуємо основу пирога. Збити міксером 1 яйце з дрібкою солі.
  2. В окремій ємності з'єднати молоко з маслом і цукром (1 ст.л.), додати збите яйце і ще раз добре все змішати.
  3. З'єднати дріжджі з просіяним борошном і додати до молочно-яєчної маси. Замісити круте тісто. Накрити його серветкою і дати постояти мінімум 30 хв.
  4. Розкачати тісто в кружечок діаметром трохи більшим за самоу форму.
  5. Застелити форму папером для випічки і змастити олією.
  6. Розподілити тісто у формі, злегка придавлюючи руками. Зайве зрізати. Зручніше це робити кулінарними ножицями.
  7. Готуємо заливку-начинку. Збити 4 яйця.
  8. Додати цукор і збити міксером до густої, пишної консистенції. Додати сметану, ванілін і обережно розмішати вінчиком - НЕ міксером! Начинка для пирога готова.
  9. Залити сметанну начинку в основу. Із залишків тіста можна приготувати прикрасу на бортик - це виключно ваша фантазія.
  10. Випікати пиріг при 180 градусах 40-45 хв. Готовність перевірити, торкаючись пальцем начинки - якщо вона не провалюється, а пружинить, пиріг готовий.
  11. Готовий пиріг потрібно добре охолодити перед подачею.
Смачного!