Наносимо частину сметанного желе (збиваємо 450 г сметани з 0,5 склянки цукру і 1 пакетик ванільного цукру до повного розчинення цукру). Вливаємо туди майже повністю охолоне желатин (15 г пакетик желатину розчинити в маленькій чашці окропу, приблизно 150 мл). Ще раз швиденько збиваємо. Рідку сметанно-желатинову масу на тісто не наносимо, інакше вона просочить тісто. Щойно починає застигати – відразу на бісквіт.
Можна ще цей перший шар викласти шматочки банана, консервованого ананаса, ягоди, шматочки свіжих фруктів, шоколаду тощо.
Накриваємо другою частиною бісквіту. Злегка притискаємо, щоби вирівняти його. Зверху рівномірно наносимо залишки сметанного желе.Можна зробити напис або візерунок (шоколадною глазур’ю, кремом, насінням або горішками в шоколаді, шматочками сухофруктів, фруктами, ягодами тощо).Заливаємо всю цю красу кольоровим желе (1 пакетик желе розвести в 250-300 мл окропу, дати повністю охолонути, а краще трохи охолодити в холодильнику). Ставимо в холодильник на кілька годин (краще там його та тримати до подачі на стіл).Варіанти тортів:1) Шоколадний бісквіт з горіхами, просочення – кава та лимон, між шарами сметанне желе з полуницею, зверху персики та персикове желе.2) Просочення – зелений чай. Начинка – свіжа полуниця, смородина, сметанне желе. Зверху: полуниця, шматочки шоколаду та сметанне желе.
3) Усередині шматочки банана в сметанному желі, зверху “орнамент” шматочками чорносливу в лимонному желі.
Більше про торт «Ангелінка» Ви можете прочитати на нашому форумі.Автор Тетяна Міхненко (tanya_m).