Торт “Ангелінка”

0
317
Торт
Пропонуємо Вам рецепт простого, але дуже смачного тортика «Ангелінка», начинку якого, так само як і прикраса, легко придумати самому.Основа цього торта – бісквіт: збиваємо 5 яєць +2/3 склянки цукру до повного розчинення цукру, домішуємо 2/3 склянки борошна (можна додати какао для шоколадного або куркуму для жовтого кольору), виливаємо в змащену вершковою олією та присипану борошном форму, ставимо у розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо 20-30 хвилин (перші 20 хвилин духовку не відкривати).Коли бісквіт випікається, виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і розрізаємо його впоперек.Просочуємо половинки міцним зеленим або чорним чаєм (можна з лимоном), кавою, коньяком, сиропом, соком – що любите і чим душа забажає.

Торт Ангелинка (бисквит+сметанное желе), сборка.

Наносимо частину сметанного желе (збиваємо 450 г сметани з 0,5 склянки цукру і 1 пакетик ванільного цукру до повного розчинення цукру). Вливаємо туди майже повністю охолоне желатин (15 г пакетик желатину розчинити в маленькій чашці окропу, приблизно 150 мл). Ще раз швиденько збиваємо. Рідку сметанно-желатинову масу на тісто не наносимо, інакше вона просочить тісто. Щойно починає застигати – відразу на бісквіт.

Можна ще цей перший шар викласти шматочки банана, консервованого ананаса, ягоди, шматочки свіжих фруктів, шоколаду тощо.

Торт Ангелинка (бисквит+сметанное желе), сборка.

Накриваємо другою частиною бісквіту. Злегка притискаємо, щоби вирівняти його. Зверху рівномірно наносимо залишки сметанного желе.Можна зробити напис або візерунок (шоколадною глазур’ю, кремом, насінням або горішками в шоколаді, шматочками сухофруктів, фруктами, ягодами тощо).Заливаємо всю цю красу кольоровим желе (1 пакетик желе розвести в 250-300 мл окропу, дати повністю охолонути, а краще трохи охолодити в холодильнику).

Торт Ангелинка (бисквит + сметанное желе), надпись "С новосельем".

Ставимо в холодильник на кілька годин (краще там його та тримати до подачі на стіл).Варіанти тортів:1) Шоколадний бісквіт з горіхами, просочення – кава та лимон, між шарами сметанне желе з полуницею, зверху персики та персикове желе.

Торт "Майе 6 мес".

2) Просочення – зелений чай. Начинка – свіжа полуниця, смородина, сметанне желе. Зверху: полуниця, шматочки шоколаду та сметанне желе.

 

3) Усередині шматочки банана в сметанному желі, зверху “орнамент” шматочками чорносливу в лимонному желі.

 

Більше про торт «Ангелінка» Ви можете прочитати на нашому форумі.Автор Тетяна Міхненко (tanya_m).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here