Як правильно приготувати перловку?

0
11
Усім відома перлова каша, належить до виду круп, які люблять далеко не всі. Мало хто знає, що це улюблена каша Петра I, а ми її зустрічаємо у супах серед картоплі, цибулі та моркви. Насправді перловка – це комора білка, з нею потрібно навчитися поводитися і тоді вона покаже вам свій багатий і насичений смак. Як по-справжньому зварити перлову кашу? Насамперед крупу необхідно вимочити в холодній воді протягом 10-12 годин. Залишіть кашу на добу, вранці злийте воду і додайте вимочену крупу та молоко, розігріте до 40 градусів.Пропорції приготування каші:
  • 1 склянка крупи
  • 1 літр води для замочування
  • 2 літри молока
Поки молоко не закипить і не прокипить хоч би 5 хвилин, кашу слід варити на невеликому вогні у каструлі без кришки. Потім закрийте кришкою кришкою, зніміть з вогню і переставте у велику каструлю з окропом, тобто на водяну баню. За кашею потрібно постійно стежити і помішувати, щоб вона не пригоріла і періодично підливати воду в каструлю з окропом. Проваріть кашу на водяній бані 15-20 хвилин, потім дайте охолонути, додайте вершки або вершкового масла за смаком і насолоджуйтесь! Смачного!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here