Про користь кисломолочних продуктів

0
92
Кожен,хто піклується про своє здоров’я,знає про користь для організму кисломолочних продуктів: кефіру, йогурту, кисляку та інших. Якщо вживати в їжу кисломолочні продукти щодня, то через пару тижнів можна забезпечити кишечнику комфортну роботу, тому що в ньому припиняться всі гнильні процеси і навіть нормалізується діяльність нирок і печінки.Тому такі продукти показані при дисбактеріозі, коліті, запорі і навіть при отруєннях.  Корисні кисломолочні продукти і при лікуванні антибіотиками, які буквально «вбивають» корисну мікрофлору. Кефір та подібні продукти зводять до мінімуму вплив цих речовин. Безцінні кисломолочні продукти і для бажаючих схуднути, оскільки містять небагато калорій і допомагають роботі шлунково-кишкового тракту. Основним кисломолочним продуктом вважається, звичайно ж, кефір. На його основі створені також біокефіри і Біфідок. Користь таких продуктів ґрунтується на змісті в них корисних мікроорганізмів, оцтовокислих бактерій, дріжджів, вітамінів групи B і кальцію. Нежирний кефір складає основу дієтичного харчування, не тільки при позбавленні від зайвої ваги, але і для нормалізації процесу обміну речовин і хорошої роботи кишківника. Прийнято вважати, що завдяки кефіру можна поліпшити пам’ять і отримати заряд енергії. Але важливо пам’ятати про те, що кефір містить етиловий спирт. Так у свіжому продукті (не більше одного дня) цієї речовини 0,07%. Кефір, якому «виповнилося» три дні містить уже 0,88% етилового спирту. Тому кефір не показаний дітям до однорічного віку і людям, страждаючим від епілепсії. Смачний і корисний сучасний кисломолочний продукт – йогурт. Він підходить людям з підвищеною кислотністю шлункового соку. Йогурти показані тим, хто живе в місцевості з несприятливими екологічними умовами, працює на виробництвах, пов’язаних з шкідливими речовинами чи просто, багато подорожує по світу. Однак, вибираючи йогурт, важливо розуміти, що максимальної користі можна чекати тільки від натурального продукту. Адже часто те, що пропонується в магазинах містить практично 30% самих різних добавок. Добре ще, якщо ці добавки представлені фруктами, горіхами, зернами або насінням. Але найчастіше, це цукор, ароматизатори, крохмаль, різні барвники та інші малокорисні компоненти. Значить, найкорисніший йогурт – продукт без вмісту штучних інгредієнтів. Дуже важливо розуміти, що користь можуть принести лише йогурти, що містять живі бактерії, тобто ті, що ні були оброблені термічно. На жаль, такий продукт буде зберігатися недовго, та й то в умовах холодильника. Інші ж продукти, з більш тривалим терміном зберігання, містять набагато менше корисних компонентів. Відрізнити одні від інших просто, на упаковці справжнього йогурту так і буде написано – «йогурт», а ось «неживий» продукт буде носити назву «біогурт», йогуртний продукт, йогуртер і т.п. Популярний кефір і біокефір, збагачений біфідобактеріями, допоможе травленню, хорошій роботі нирок, печінки та підшлункової залози. Також він сприятливо позначиться на стані шкіри. І кефір, і йогурт корисні організму, тому почніть день з йогурту і закінчіть його кефіром.Також існує і безліч інших кисломолочних продуктів, наприклад, ацидолакт, Біфілайф, бифидок. А ацидофілін прекрасно підійде тим, у кого знижена кислотність шлункового соку. Сучасна ряжанка, звичайно, не готується в печі, але і зараз вона вважається корисним продуктом. Підібравши відповідний для себе кисломолочний продукт, можна не тільки урізноманітнити свій раціон, а й оздоровити свій організм.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here