Напевно, кожен з Вас, хто хоча б раз намагався приготувати мило в домашніх умовах, закохався в цей процес. На перший погляд може здатися, що зварити гарне запашне мило самостійно дуже складно, але насправді це не так. До вашої уваги пропонується одна з технологій приготування мила в домашніх умовах. Мило ручної роботи – екологічно чистий продукт, унікальний за формою та складом. Домашнє мило не сушить шкіру, дбайливо доглядає її і пом’якшує. У мило домашнього приготування ви можете додавати різноманітні ефірні та рослинні олії, відвари трав, мед, натуральну каву, вівсяні пластівці, цедру цитрусових, шматочки шоколаду та квіти. Приготування мила – справжній творчий процес. Отже, для мила вам знадобляться:
- мильна основа,
- базова олія,
- ефірне масло,
- барвники,
- добавки,
- посуд,
- спирт,
- тепле молоко.
Приготування:
- Насамперед дрібно наріжте мильну основу або натріть на тертку і розтопіть на водяній бані.
- Потім додаємо базове масло з розрахунку 3 чайні ложки на 100 гр основи.
- Поки основа плавиться, додайте молоко або вершки, щоб вийшла сметаноподібна маса.
- Коли мильна основа розтоплена, додаємо 5 крапель ефірної олії, гліцерин, барвники, ароматизатори та інші компоненти за вашим бажанням.
- Потім розлийте мило по формах і збризкайте поверхню спиртом.
- Залишаємо мило у формах, можна поставити в холодильник і приблизно через 2-3 дні ваше мило готове!