fbpx
HomeРодинаЗдорове харчуванняБажаєте жити довше, споживайте кальцій!

Бажаєте жити довше, споживайте кальцій!

Сервисы

Чомусь вважається, що кальцій потрібен в організмі лише для зубів та скелета. Насправді кальцій – це четверта основа нашого організму після білків, жирів та вуглеводів. Отже, чому такий важливий кальцій і як їм себе забезпечити?

Канадські вчені опублікували результати спеціального дослідження, в якому заявили, що у жінок, які споживають щодня більше 1000 мг кальцію, тривалість життя вища на 22%. Кальцій – один із основних мінералів для нашого організму. 99% його використовується на формування та підтримання зубів та скелета, і лише 1% надходить у м’які тканини. Але цей один відсоток дуже важливий для організму. Від кальцію залежить правильна робота мозку, нервової системи, надниркових залоз, підшлункової та щитовидної залоз.

Скільки потрібно?

Кальцій допомагає регулювати гормональне тло, бере активну участь у роботі нервової системи. Добова потреба у кальції для дорослих та дітей коливається від 700 до 1500 мг. При цьому максимальна кількість цього мікроелементу необхідна дітям до 6 років та людям після 50. Під час вагітності та в період лактації жінкам також потрібно багато кальцію, тому що цей мінерал використовується для формування кісткової тканини малюка та молока.

Звідки брати?

Найбільше кальцію у твердих сирах. Наприклад, 100 г сиру сорту пармезану містить 1300 мг елемента, практично добову норму. На другому місці – зерна кунжуту – 780 мг. Третє займають консервовані сардини та базилік: 380-370 мг кальцію. Не забувайте, що одного споживання недостатньо. Важлива засвоюваність. Багато легкозасвоюваного кальцію в молоці, тому воно включено до обов’язкового раціону дітей, підлітків, вагітних жінок та людей похилого віку. Щоб кальцій добре засвоювався, необхідний фосфор та вітамін D, добову дозу якого забезпечить 15-хвилинна денна прогулянка, а фосфору – забезпечить споживання сиру та морської риби. Легкозасвоюваний кальцій може надходити з різних продуктів. Наприклад, склянку молока можна випити з печивом «Марія» з молоком і кальцієм від Yarych», а скибочка будь-якого сиру або сиру також стане смачним джерелом кальцію. Рибу корисно їсти увечері. Консервовані сардини з тушкованими овочами – чудове поєднання для корисної вечері. Подбайте про збалансоване харчування. Це основа краси та прекрасного самопочуття.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
“Профи Тойс” - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

Чомусь вважається, що кальцій потрібен в організмі лише для зубів та скелета. Насправді кальцій – це четверта основа нашого організму після білків, жирів та вуглеводів. Отже, чому такий важливий кальцій і як їм себе забезпечити? Канадські вчені опублікували результати спеціального дослідження, в якому заявили, що у жінок, які споживають щодня більше 1000 мг кальцію, тривалість життя вища на 22%. Кальцій – один із основних мінералів для нашого організму. 99% його використовується на формування та підтримання зубів та скелета, і лише 1% надходить у м'які тканини. Але цей один відсоток дуже важливий для організму. Від кальцію залежить правильна робота мозку, нервової системи, надниркових залоз, підшлункової та щитовидної залоз.

Скільки потрібно?

Кальцій допомагає регулювати гормональне тло, бере активну участь у роботі нервової системи. Добова потреба у кальції для дорослих та дітей коливається від 700 до 1500 мг. При цьому максимальна кількість цього мікроелементу необхідна дітям до 6 років та людям після 50. Під час вагітності та в період лактації жінкам також потрібно багато кальцію, тому що цей мінерал використовується для формування кісткової тканини малюка та молока.

Звідки брати?

Найбільше кальцію у твердих сирах. Наприклад, 100 г сиру сорту пармезану містить 1300 мг елемента, практично добову норму. На другому місці – зерна кунжуту – 780 мг. Третє займають консервовані сардини та базилік: 380-370 мг кальцію. Не забувайте, що одного споживання недостатньо. Важлива засвоюваність. Багато легкозасвоюваного кальцію в молоці, тому воно включено до обов'язкового раціону дітей, підлітків, вагітних жінок та людей похилого віку. Щоб кальцій добре засвоювався, необхідний фосфор та вітамін D, добову дозу якого забезпечить 15-хвилинна денна прогулянка, а фосфору – забезпечить споживання сиру та морської риби. Легкозасвоюваний кальцій може надходити з різних продуктів. Наприклад, склянку молока можна випити з печивом «Марія» з молоком і кальцієм від Yarych», а скибочка будь-якого сиру або сиру також стане смачним джерелом кальцію. Рибу корисно їсти увечері. Консервовані сардини з тушкованими овочами – чудове поєднання для корисної вечері. Подбайте про збалансоване харчування. Це основа краси та прекрасного самопочуття.