Всі ми хочемо, щоб з овочами та фруктами окрім вітамінів до нашого організму не потрапляли різноманітні хімічні речовини…
Як їх позбутися, або, принаймні, зменшити їх склад?
КАПУСТА
У верхніх капустних листках nf качані міститься велика частина нітратів, ніж у самому качані, тому їх потрібно викидати.
КАРТОПЛЯ
У картоплі хімія збирається під шкіркою і в серцевині бульби, тому після того як картопля закипіла цю воду необхідно злити.
ОГІРКИ, КАБАЧКИ, БАКЛАЖАНИ
Огірки за кольором повинні бути ніжно-трав’яного кольору, якщо вони темно-зелені це говорить про те, що їх перегодували нітратами. Перші кабачки і баклажани потрібно очищати від шкірки. Зріжте часточку плодоніжки — це саме отруйна місце.
ЗЕЛЕНЬ (салат, кріп, петрушка)
Найбільше хімії скупчується в прожилках, черешках — їх не потрібно це їсти. Зелень завжди більше вбирає нітрати і перед тим як додавати її в страви, вимочіть протягом години у воді.
ПОМІДОРИ
При вибори помідорів, майте на увазі, чим товще шкірка, тим значніше він містить хімії. Не купуйте помідори оранжево-червоні, як б не дозріли. Не соромтеся попросити продавця розрізати помідор і, якщо він з білою м’якоттю і товстими прожилками, це означає великий вміст хімії. А якщо вам все-таки попалися неякісні томати, потримайте їх у прохолодній воді близько 1 години.
ВИНОГРАД
Щоб виноград зберігався довго, його обробляють фунгіцидами. Щоб позбутися цієї речовини, виноград досить добре вимити.
КАВУНИ
Не варто купувати кавуни, розрізані навпіл і обгорнуті в плівку — це хороша основа для розмноження бактерій і мікробів. Якщо кавун має товсті і жовтуватого відтінку прожилки, значить, його удобрювали. Також можна провести невеликий тест: покладіть м’якоть на одну хвилину в склянку з водою, вода змінила колір — кавун підгодовували, вода просто помутніла — ягода чиста.
ГРУШІ та ЯБЛУКА
Купуючи фрукти, візьміть їх в руки, якщо відчуєте що плоди слизькі, липкі — вони оброблені ДИФЕНІЛОМ, для того щоб вони не псувалися і довго зберігалися. У Євросоюзі та США дифенил заборонений через сильні канцерогенних і алергенних властивостей. Оброблені ДИФЕНІЛОМ фрукти потрібно очистити від шкірки.
МОРКВА, РЕДИСКА, БУРЯК
Величезна кількість нітратів міститься у верхівках і кінчиках коренеплодів, обрізайте їх перед вживанням. Не купуйте буряк із закрученими хвостиками. У моркви обрізайте 1 см хвостика, позеленілу частину потрібно обрізати повністю, в ній міститься велика кількість хімікатів.