fbpx
Главная Вибір редакції Міфи і правда про суші та роли

Міфи і правда про суші та роли

Сервисы

5 відмінностей підліткового рюкзака від дитячого портфеля

Вибираючи рюкзак для підлітка, багато батьків стикаються з певними труднощами. Справа в тому, що смак підлітка досить мінливий, а душа ранима, тому, зробивши неправильний...

Як вибрати зарядний пристрій Apple

Багато людей стикаються з необхідністю придбання додаткового пристрою зарядки для техніки Apple. Особливо це актуально для власників всієї серії iPhone 12, так як в...

Чому варто включити 3D ручки для дітей до шкільної програми молодших класів

3D-ручки призначені не тільки для домашніх розваг. Їх також можна використовувати в школах. У творчих цілях на уроках образотворчого мистецтва або в освітніх цілях...

Від стратегії до практики або 3 проблеми, здатні перетворити життя молодих батьків в пекло

Швидко випаровується ейфорія вагітного періоду, коли майбутні татко і матуся ще належали самим собі, змінюється складним у всіх планах етапом життя сім'ї. Його складність...

Коли мова заходить про японську кухню, в першу чергу вона асоціюється у європейця з суші і ролами. Правда, ставлення японців до цих страв відрізняється від нашого. Ми запросто можемо зайти в суші-бар і замовити роли.

Для японця – це святотатство. Причому японці не вживають суші в якості окремої страви, а як приємне доповнення до інших. Через культурну стіну між Європою і Японією почали виникати безглузді міфи, пов’язані з суші. Давайте їх розвінчаємо.

Міф перший: суші винайшли в Японії

Насправді це не так. Японці просто огранили культуру суші з властивою їм філігранністю. Винахідники суші – це китайці. Причому ставилися вони до цієї страви так, як ми ставимося до консерви «Сніданок туриста». Це, дійсно, був відмінний спосіб законсервувати рибу, засипавши її свіжозібраним рисом. Таким чином риба могла надовго зберігати свіжість, сам рис використовували тільки як консервант і не їли його, а просто викидали. Цей рецепт йде корінням ще до 4 століття до н.е., а в Японії суші з’явилося не раніше 8 століття н.е.

Міф другий: суші роблять виключно зі свіжої риби

Дійсно, в деяких країнах, де є прямий доступ до моря або океану, для приготування ролів і суші використовується тільки свіжо-зловлена ​​риба. Для Японії це святе правило. В Україні, та й в більшості європейських країн, для приготування страви використовують або копчену, або мариновану, або солону рибу. З одного боку, прикро, що суші у нас не зовсім автентичні, а з іншого, якщо не простежити за свіжістю сирої риби, можна здорово отруїтися.

Міф третій: суші – дуже калорійна страва

Нічого подібного. Блюдо навіть рекомендують вживати під час дієт. Ні рис, ні риба не містять білка, завдяки якому в організм потрапляє маса калорій і людина таким чином наїдається. Більш того, суші допоможуть привести фігуру в норму, звичайно, в комплексі з іншими заходами. Якщо говорити мовою цифр, то 50 г суші або ролів містять не більше 65-75 ккал. Для порівняння, таку ж кількість звичайного твердого сиру подарує 170 ккал. А ще морепродукти багаті корисними мікроелементами, вітамінами, цілюще діють на мозок і серце. Звичайно, це відноситься тільки до тих видів суші, в яких використовується риба, яка не пройшла термообробку.

Міф четвертий: суші потрібно їсти тільки паличками

І знову неправда. Японці вважають за краще їсти суші руками, а ось в японських ресторанах Європи паличками користуються тільки для того, щоб підкреслити автентичність страви.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Міфи і правда про суші та роли

Коли мова заходить про японську кухню, в першу чергу вона асоціюється у європейця з суші і ролами. Правда, ставлення японців до цих страв відрізняється...

Кулінарні лайфхаки: як замаринувати шашлик з телятини

Класичний кавказький рецепт вимагає взяти для шашлику свіжу баранину. Але в Україні купити філе молодого баранчика не так просто, а тому доведеться придивитися до...

Паска – головна страва в пасхальній трапезі: історія, традиції, незвичайні рецепти

В обрамленні розписних яєць височить на блюді чарівна обрядова випічка - паску: з великою білою шапкою і символами ХВ або з новомодними прикрасами з...

Смачна паска – готуємо вдома і дивуємо близьких

Найбільш значуще свято християн усього світу - Великдень. Після тривалого посту в кожній родині готуються до цього свята. Хтось замовляє великодній кошик в ресторані,...

Чим зігрітися взимку – кращі рецепти

Наступила зима вже остаточно дала про себе знати холодами і снігом. Тепер ще з великими труднощами ми залишаємо теплу від сну ліжко. Нам все...

Партнеры

Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
“Профи Тойс” - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Зіркове виховання

Міфи про те що діти зірок не виховані і недисципліновані пора спростувати. Зоряні батьки не менш вимогливі і суворі до своїх чад. Доказом суворості...

Зоряні діти

Пам'ятаєте анекдот: - тебе як звуть?- Сергій!- Святослав, Матвій, Гнат швидше сюди! Тут якийсь дивний Сергій ...У наш час стало дуже популярним називати дітей...

Валентина Хомайко. Три дні декрету

П'ятого грудня знаменита телеведуча Каналу 1+1 Валентина Хомайко народила четверту дитину. Першим про появу малюка на світ розповів чоловік Валентини Андрій Оністрат в своєму...

Кевін Маккалістер через 28 років

У далекому 1993 році на екрани вийшов, вже культовий, фільм «Один вдома». Новорічні пригоди малюка Кевіна, який залишився один на Різдво дивилися, напевно, всі....

Суворі правила Меган Маркл

Ну хто ж з дівчат не мріяв бути королевою, ну або принцесою? Жити в замку або палаці, мати придворних і величезні повноваження хотіла кожна...

Похожие статьи